Trabzonspor USA Derneği Tüzüğü
BÖLÜM – 1
GENEL HÜKÜMLER
MADDE 1 – DERNEĞiN ADI VE MERKEZİ
Derneğin adı “TRABZONSPOR USA” dir. Merkezi New York’tadır. A.B.D nin değişik bölgelerinde bölge temsilcilikleri açabilir ve bölge temsilcileri TSUSA’in doğal yönetim kurulu veya komite üyeleri olurlar. Dernek başkanı Amerika’nin başka bölgelerinde yaşayabilir. Bu tüzükte bundan sonra dernek sadece “TSUSA” olarak anılacaktır.
MADDE 2 – TrabzonsporUSA AMACI
TSUSA’in amacı, Amerika Birleşik Devletlerinde yaşayıp Trabzonspor Klübü’ne gönül veren taraftarları ve sporseverleri bir çatı altında toplamak, taraftarlar arasında işbirliğini geliştirmek, Trabzonspor ile bağlarını güçlü tutmak ve Trabzonspor Klübüne destek için maddi manevi tüm imkânlarını kullanmak, Trabzonspor’un ve Trabzon şehrinin Amerika’da tanınırlığına katkıda bulunmak, ve bu amaçla çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetler organize etmek, yönetmek ve Trabzonspor USA Okul ve Futbol Okulu kurulmasını sağlamak.
TSUSA Laik, Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlıdır, TSUSA yönetim çatısı altında bunların dışında hiç bir siyasi fikre yakın çaba sarfedilemez, TSUSA kanuni tüm kurumlara ve sivil toplum örgütlerine eşit mesafede işbirliğine gidebilir, özellikle Trabzonspor Kulübünün çıkarlarını ve şahsiyetini esas alır ve bu yönde çaba sarfeder.
TSUSA Amerika Birleşik Devletlerindeki (ABD) dernekler kanununa göre hareket eder ve bu yasalar çerçevesinde çalışmalarını yürütürken gerekirse yardım ve bağış alır, toplar; Aynı zamanda taşınır taşınmaz mallar satın alabilir, kiralayabilir. Ve ayrıca üyelerini ve kamuoyunu bilgilendirmek için, amaç ve hizmet konularıyla ilgili yayın organı çıkarabilir, toplantı, gezi, temsil, seminer, konferans, festival, fuar, yemekli geceler, kokteyller ve diğer gösteriler düzenleyebilir.
MADDE 3 – TSUSA KURUCULARI
Trabzonspor USA Derneği 2009 Yılında Sadi Dinlenç, Kaya Boztepe, Şaduman Gürbüz, Umut Uyar ve Evren Uğurbaş tarafından kurulmuştur. TSUSA’nin onursal başkanı Sadi Dinlenç’tir.
MADDE 4- TSUSA BÖLGE TEMSİLCİLİKLERİ
TSUSA Amerika’nin değişik bölgelerinde temsilcilikler açabilir. Bölge temsilcilikleri kendi yönetim kurulunu oluşturabilir, yapacağı yönetim kurulu seçimlerine TSUSA’den bir gözlemci talep eder. Bölge temsilcilikleri TSUSA kongresine delege gönderebilirler.
MADDE 5- TSUSA AMBLEMİ
Trabzonspor USA; kuruluş aşamasında kabul edilen amblem kullanılır. Gerekirse zaman içerisinde yetkili kurullarca değişiklik yapılabilir.
MADDE 6 – TSUSA DERNEĞiNiN HEDEF VE FAALİYETLERİ
TSUSA’nin ana hedef ve faaliyetleri ABD’deki Trabzonsporlular ve Trabzonlular arasındaki dayanışma ve tanışmayı pekiştirmek, Trabzon’un imaj ve tanınmasına yardımda bulunmak, Trabzon kültür ve sanatını ABD’de tanıtmak ve muhtelif şekillerde Trabzonspor’a mücadelelerinde destek ve başarı sağlamaktır.
MADDE 7 – ÜYELİK ŞARTLARI
Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip ve 18 yaşını bitirmiş Trabzonsporluluk ruh ve sevgisine sahip üyelik aidatını ödeyip üyelik formunu dolduran ve Amerika Birleşik Devletlerinde ikamet eden herkes TSUSA üyelik başvurusu yapabilir. Üyelik şartlarını yerine getiren üyeler “Aktif Üye” olarak sınıflandırılırlar. 4 Yıl Aktif Üye Konumunu Koruyanlar, Trabzonspor Üyesi olanlar ve Trabzonspor USA Yönetiminde 2 yıl görev alanlar Başkan olmak için aday olabilirler.
Ancak;
1. Yüz kızartıcı suçlardan biri ile mahkum olanlar,
2. Danışma Kurulu üyeleri ve Yönetim Kurulu Başkanı tarafından onaylanlanmamış başvurular,
3. Diğer kanunların derneklere üye olamayacağını belirttiği kişiler, derneğe üye olamazlar.
MADDE 8 – ABD DIŞINDAN ÜYELiK ŞARTLARI
TSUSA’e desteklemek amacı ile üyelik şartlarına haiz ülke dışından şahıslar üyelik baş vuruşu yapabilirler. Ancak bu kategorideki üyeler seçimlerde oy kullanamaz veya yönetim kurulu için aday olamazlar. Sadece Yönetim Kurulunun belirleyeceği komitelerde görev alabilirler.
MADDE 9 – ONUR ÜYELiĞi
Trabzonspor sevgisi ile temayüz etmiş ve mevcudiyetleri ile Derneğe maddi ve manevi yönden güç kazandıran kişilerden oluşur. Yönetim Kurulu tarafından uygun görülen başvuru Danışma Kurulu’na sunulur. Danıṣma Kurulu üyelerinin oy birliği ile belirlenir. Onur üyelerinin isimleri TSUSA web sitesinde veya derneğin yayınladığı dergilerde yeralır.
MADDE 10 – ÜYELİK İÇİN MÜRACAAT VE YILLIK AİDAT
TSUSA’e üye olmak isteyen şahıs, müracaat formunu doldurarak internet üzerinden veya posta yolu ile bizzat derneğe başvurulur.
Üyelik, 1 Şubat itibariyle, senede bir yenilenir, genel kurulda oy kullanabilmek için üye aidatını, açıklanan genel kurul tarihinden bir ay önce ödemek durumdadır, aksi halde genel kurulda oy kullanamaz.
Aidat miktarı her yıl yönetim kurulu tarafından belirlenir ve üyelere duyrulur.
MADDE 11 – ÜYELERİN HAK VE GÖREVLERİ
Her üyenin Genel Kurulda bir oy hakkı olup oyunu bizzat veya yazılı olarak yerine seçeceği bir kişi vasıtası ile kullanır.
Her üye;
a. TSUSA Yönetim kurullarında veya komitelerinde görev almaya.
b. Derneğin sportif, sosyal ve eğitsel bütün faaliyet alanlarında, amacının gerçekleşmesi için gereken katkıda bulunmakla,
c. Tüzük ve yönetmenlik hükümlerine, Genel Kurul, Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu kararlarına uymakla yükümlüdür.
d. Üyelere TSUSA in organize edeceği faaliyetlerin duyurularını almada öncelik tanınır, şayet yönetim kurulu kararı var ise sosyal faaliyetlerde aktif üyelere öncelik tanınır ve gerçekleşen faaliyetlerden indirim alır.
MADDE 12 – ÜYELİK SIFATININ SONA ERMESİ
a. Üyeliğini belirlenen tarihlerde yenilememek.
b. Tüzüğün 6. Maddesindeki yükümlülüklerin ortadan kalkması
c. TSUSA’den izinsiz derneği yükümlülük altına sokanlar.
d. Üyeler arasına nifak sokmak veya TSUSA’in gelişmesine, birliğine engel teşkil edecek negatif davranışlar sergilemek ve yaymak.
e. TSUSA’in misyonuna hizmet etmeyen davranışlarda bulunmak.
f . Üyelik Yönetim Kurulu teklifi veya kendi insiyatifleriyle Danışma kurulunca sonlandirilir ve mazeret bildirmeden şahsa bildirilir.
BÖLÜM – 2
MADDE 1-Trabzonspor USA DERNEĞiNiN ORGANLARI
A. Genel Kurul
B. Danışma Kurulu
C. Yönetim Kurulu
Olmak üzere üç kuruldan ibarettir
MADDE-2 GENEL KURUL
Genel Kurul, derneğin aktif üyelerinden teşekkül eder. Her yıl yönetim kurulunun belirleyeceği bir ilde üyelerinin katılımı ile toplanır. Genel kurulun tarihi, yeri, ve zamanı Danışma Kurulu ile istişare edilerek yönetim kurulu tarafından alınır ve bir ay önce tüm aktif üyelere “Acenda” ile duyrulur.
Genel kurula TSUSA Yönetim Kurulu Üyeleri, Danışma Kurulu üyeleri ve Aktif üyeler katılırlar ve oy kullanırlar.
Genel kurula davet edilen özel davetliler, izleyiciler bölümünde oturur ve hiç bir oylama işleminde bulunamazlar.
Genel Kurul toplantısında çoğunluk için yüzde elli çoğunluk şartı aranır. Seçimler Danışma Kurulu kararınca mektupla da yapılabilir.
Tüzük değişikliği veya dernek feshi kararları için hem Yönetim Kurulu hem de Danışma Kurulu’nun onayı ile hazırlanan taslak genel kongrede üyelerin oylarına sunulur.
MADDE 3 – GENEL KURUL GÖREV VE YETKİLERİ
Genel Kurul, aşağıda yazılan hususları müzakere eder ve karara bağlar.
a. Dernek organlarının seçilmesi,
b. Yönetim ve Danışma Kurullarının raporlarının görüşülmesi,
c. Yönetim Kurulunun ibra edilmesi,
d. Yönetim Kurulunca hazırlanan yıllık bütçenin aynen veya değiştirilerek kabul edilmesi,
e. Yapılması gereken işler hakkında Yönetim Kurulu ve diğer Kurullara yetki verilmesi,
f. Gerekirse TSUSA tüzüğünün değiştirilerek oylanması.
g. Derneğin fesh edilmesi
h. Mevzuat ve dernek tüzüğünde, Genel Kurulca yapılması belirtilen görevlerin yerine getirilmesi.
MADDE 4- GENEL KURUL TOPLANTILARI
Genel Kurul,
a. Her yıl bir defa toplanır.
Olağan Genel Kurul toplantılarında Derneğin mali, idari ve sportif faaliyetleriyle ile ilgili konuların müzakeresi için her yıl, Dernek organlarının seçimi iki yılda bir yapılır.
b. Yönetim Kurulunun gerekli gördüğü olağanüstü hallerde Danışma Kurulunun onayı veya direk talebi ile veya Genel Kurula katılma hakkı olan üyelerden 1/2’nin yazılı isteği üzerine olağanüstü olarak da toplanabilir, bu durumda Olağanüstü toplantı talebinde bulunan üyelerin kimliği Genel Sekreterlik tarafından incelenir ve uygunluğu tespit edilir.
c. Olağanüstü genel kurulda sadece toplantı amacında belirlenen acenda görüşülebilir.
d. Olağan Genel Kurul bildirisi üyelere en geç iki ay önce, olağanüstü genel Kurul toplantısı ise en geç 15 gün önce üyelere ve TSUSA kurullarına bildirilir. Bu bildiride genel kurul yeri, tarihi ve zamanı açıkça belirtilmelidir.
e-Genel kurul bildirisi üyelere e-mail, US posta servisi veya fax ile bildirilebilir.
f.Genel Kurulun açılışı üyelerin çoğunluğunun (yarıdan bir fazlası) kendi yerine yazılı olarak başkasına yetki vermek veya bir fiil katılımı ile mümkün olur. Şayet toplantıda çoğunluk sağlanamazsa yeni bir toplantı için karar alınır, bu toplantıya kadar yönetim kurulu görevine devam eder.
g. Genel Kurula katılan tüm aktif üyeler sekreterin hazırlayacağı isim cetvelini imzalar ve yerini alır.
h. Genel Kurula divan başkanlığı için aday olan aktif üyeler veya Danışma Kurulu üyeleri arasından birisi açık oyla üyeler tarafından seçilir. Genel Kongre de ayrıca iki sekreter seçilir. Sekreterler toplantı tutanaklarını hazırlar.
MADDE- 5 GENEL KURUL GÜNDEMİ
a. Divan başkanı seçimi
b. Genel kurul üyelerince bir sekreterin seçimi
c. Gündemin onaylanması (Toplantıda yalnızca gündemde olan maddeler görüşülür)
d. Faaliyet Raporunun Sunumu
e. Mali Raporun sunumu
f. Danışma Kurulu Başkanı Raporu
g. Soru ve cevaplar
h. Yönetimin aklanması için Genel Kurul kararınca açık veya kapalı oylama
i. Seçimler
j. Seçimlerde yapılacak aday konuşma sürelerini divan başkanı tarafından gereğinde Genel Kurul’un onayına sunularak belirlenir.
k. Yönetim Kurulu seçimleri. Yeni seçilen Başkan çalışmak istediği Yönetim Kurulu üyelerini Genel Kurul’un kabulüne sunar. Açık oy ve oy çoğunluğu gözetilir. l. Genel Kurul toplantılarında, başkanlık divanı, kurulacak komite ve komisyonların seçimi açık oyla, organların seçimi gizli oyla yapılır. Aksine karar verilmedikçe kararlar açık oyla alınır.
Toplantının sunumuna itirazlar olması durumunda Robert Rules’un yenilenmiş hali toplantının yönetilmesine yardımcı olur.
n. Eski Yönetim Kurulu Başkanı Danışma Kurulunun onayı ile Danışma Kurulu üyesi olarak yer alır.
MADDE 6 – DANIŞMA KURULU
Danışma Kurulu TSUSA kurucu üyelerinden ve ilave olarak genel kurulun seçeceği şahıslardan oluşur.
TSUSA Kurucuları Danışma Kurulunun tabi üyesidirler (Her hangi bir kurucu üyenin TSUSA yönetim kurulunda yer alması halinde Danışma kurulunda yer alamaz, veya danışma kurulundan istifa eder), kurul en az 3, en fazla 11 kişiden oluşur Kurucu üyelerin haricinde seçilecek Danışma Kurulu üyeleri iki yıllığına görev yapar. Danışma Kurulu kendi içinde başkanını seçer.
MADDE 7 – DANIŞMA KURULU ÜYELERiNiN GÖREVLERi
Danışma Kurulu üyeleri TSUSA’in başarılı olması ve gereken maddi manevi desteği sağlaması için çaba sarfeder. Danışma Kurulu derneğin hesaplarını ve hesaplarla ilgili belge, kayıtları denetleyebilir, harcamaların tüzük hükümlerine ve bütçeye göre yapılıp yapılmadığını inceler ve senelik genel kurulda rapor eder. Gerekli gördüğü hallerde Yönetim Kuruluna tavsiyelerde bulunabilir. Genel Kurul toplantılarında, Yönetim Kuruluna ibra edilip edilmemesi hakkında açık teklifi ihtiva eden raporunu sunar. Yönetim Kurulunun TSUSA misyonuna uygun hareket edip etmediğini denetler, amaç veya tüzük kurallarına aykırı yönetildiği tespit edilirse Danışma Kurulu oy çokluğu ile yönetim kurulunu feshedip TSUSA’i olağanüstü seçimlere götürebilir.
Danışma kurulu gerek görüldüğünde başkan tarafından toplantıya çağrılabilir.
MADDE 8 – YÖNETİM KURULU
İlk yönetim kurulu kurucular tarafından atanır. Tüzük çalışmaları bitirildikten sonra TSUSA Yönetim Kurulu, Genel Kurul’da üyeler tarafından 2 yıllığına seçilir. Yönetim Kurulu üyelikleri Başkan, Baskan Vekili,1 Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter, Sayman, Genel Sekreter Yardımcısı, 1 asil Yönetim Kurulu üyesi olarak 7 kisiden oluşur ve ayrıca 2 yedek üye seçilir. Yönetim kurulu üyeleri ilk toplantılarında kendi aralarında iş bölümü yaparlar, komiteler ve komitelerde görev yapacak üyeleri belirlerler. Yönetim Kurulu asıl üyeliklerinde herhangi bir sebeple boşalma olduğunda yerine yedek üyelerden birinci sırada bulunan yazılı olarak davet edilir. İstifa veya her hangi bir nedenle yönetim kurulundaki boşalmalara yönetim kurulunun teklifi ve Danışma kurulunun onayı ile üyeler arasından atama yapılabilir, bu göreve gelen üye gelecek genel seçimlere kadar bu görevi ifa eder.
MADDE 9 – GENEL KURULDA OY KULLANMA
Kurulda üyeler arasından iki komite oluşturulur, bu komiteye seçilen üyeler Divan başkanının üyeler arasından oya sunarak seçimi ile gerçekleşir.
a. Geçerli Üyelikleri tespit komitesi; Bu komite en az 2 kişiden oluşur ve Komite seçim veya toplantı başlamadan evvel katılan üyelerin aktif olup olmadığını TSUSA kayıtlarından teyid eder ve geçerli üyelerin her birine TSUSA mühürlü oy pusulası teslim eder. Geçerli üye listesinin bir kopyasını divan başkanına teslim edilir. Komite Başkan
b. Oyları Tasnif Komitesi; Oyların düzenli kullanılmasını ve sayılmasını gerçekleştirir. Bu komite 3 kişiden oluşur. Genel kurulda seçimler şayet yönetim kuruluna tek aday varsa açık oyla iki grup adaysa gizli oyla yapılır. Acendadaki her hangi bir madde açık oyla üyelerin oyuna sunulur. Aktif üyeler başka bir aktif üyenin oyunu proxy ile kullanabilir (bir üye kendi oyundan başka ancak 2 yazılı yetki belgesi daha kullanabilir). Genel kurula katılan üyelerin en çok oyunu alan üye yönetim kuruluna seçilir. Oy sayısına göre iki üye yedek listeye alınır.
Toplantı ve seçim sonuçları Divan başkanı ve genel kurul sekreterleri tarafından tutanaklara geçirilir ve kendileri tarafından onaylanır.
Genel kurulla ilgili tüm itirazlar Divan başkanına iletilir.
Genel Kurul Seçim sonuclari veya alınan kararlar üyelere 15 gün içinde duyrulur.
MADDE 10 – YÖNETİM KURULUNUN ÇALIŞMA ŞEKLi
Yönetim Kurulu 30 günde en az bir kez toplanır .Toplantılar yüz yüze görüşme olarak yapılabileceği gibi günümüz teknoloji imkânları kullanılarak telekonferans veya görüntülü kamera yöntemi ilede gerçekleştirilebilir. Yönetim kurulu kararları toplantıya katılan üyelerin oy çokluğu ile alınır.
Toplantılara Danışma Kurulundan en az bir veya gerek görülürse bir kaç üye katılır.
Gündem Genel Sekreter tarafından hazırlanır ve toplantıdan önce Yönetim kurulu üyelerine gönderilir. Toplantıda alınan kararlar Genel Sekreter tarafından zapta geçirilerek Karar Defterine yazılır ve bir sonraki toplantıda okunarak yönetim kurulu üyelerinin onayına sunulur. Mazeretsiz olarak arka arkaya üç toplantıya gelmeyen veya katılmayan üye Yönetim Kurulundan istifa etmiş sayılır. Her Yönetim Kurulu toplantısı sonrası mali durum hakkında Danışma Kuruluna bilgi verilir, düzenli olarak tutulan hesaplar gösterilir.
MADDE 11 – YÖNETİM KURULUNUN GÖREVLERİ
Yönetim Kurulu, Derneğin karar ve yürütme organıdır. Yetkili İhtisas Kurullarının görüşünü alarak Derneğin çalışma ve faaliyetlerini tüzük hükümlerine göre düzenler ve yürütür.
Yönetim Kurulu aşağıdaki hususları yerine getirir.
1. Derneği temsil etmek veya gerektiğinde kendi üyelerinden bir veya bir kaçına yetki vermek,
2. Derneğin gelir ve giderlerine ilişkin işlemleri yapmak ve gelecek döneme ait bütçeyi hazırlayarak Genel Kurula sunmak,
3. Genel Kurul kararlarını yürütmek,
4. Sosyal, sportif ve eğitsel tesislerin kurulmasına karar vermek ve tesis faaliyetlerini yürütecek kimseleri seçmek, komiteler kurmak, tesislerin verimli çalışması için gerekli teknik adamları tayin etmek,
5. Üyeler arasında birlik ve beraberliğin, Dernek içinde huzur ve düzenin devamını sağlayacak tedbirleri almak,
6. Dernek Tüzüğü gereğince tutulması gerekli defter ve kayıtları tutmak, tutulmasını sağlamak.
7. Yönetmelilikleri güncellemek
8. Genel Kurul gündemini hazırlamak,
9. Her yıl Kulübün kuruluşunu kutlama törenleri düzenlemek,
10. Dernek Tüzüğünün kendisine verdiği diğer işleri yapmak.
11. Üyelik başvurularını değerlendirerek üye kabulüne veya üyelikten çıkarmaya karar vermek.
12. Yönetim kurulu üyeleri hizmetleri karşılığında dernekten para talep edemezler.
MADDE 12 – BAŞKANIN GÖREV VE YETKİLERİ
Başkan, derneğin genel koordinatörü vazifesi görür, yönetim kuruluna başkanlık eder, yönetim kurulu üyeleri arasında görev dağılımını gerçekleştirir. Kurumlar ve kuruluşlar, diğer dernekler ve basınla ilişkileri sağlar ve düzenler. Derneğin üyeler arasındaki ilişkileri düzenler, anlaşmazlıkları çözümler, birlik ve dayanışmanın güçlenmesini sağlar. Yönetim kurulu ile Danışma kurulu arasındaki iletişimi sağlar. Yönetim Kurulu kararları doğrultusunda Derneği temsil eder. Dernek tüzüğünün kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde faaliyetleri yürütür. Yönetim kurulu adına ayda bir Danışma kuruluna yürütülen faaliyetler hakkında rapor verir. Başkanın olmadığı hallerde bu görev ve yetkiler, Başkan vekili veya Yardımcısı tarafından kullanılır.
MADDE 13- BAŞKAN VEKİLİNİN GÖREVLERi
Başkanın bulunmadığı anlarda başkan adına tüm görevleri yerine getirirler veya yönetim kurulunca kendisine tevdii edilen görevleri ifa ederler. Herhangi bir nedenle başkanın görevinden ayrılması ile boşalan başkanlığa,başkanvekili getirilir ve dönem sonuna kadar bu görevi ifa eder.
MADDE 14 – BAŞKAN YARDIMCISININ GÖREVLERi
Başkan ve vekilinin bulunmadığı toplantılarda kendisine vekalet ederler. Yönetim kurulunda adına belirlenen çeşitli faaliyetlere veya komitelere başkanlık ederler.
MADDE 15 – GENEL SEKRETERİN GÖREVLERİ
Genel Sekreter Yönetim Kurulu kararlarını yürütür. Her türlü yazışmaları yürütür. Toplantı notlarını tutar ve kayıt altına alır. Yönetim Kurulunca kabul edilen anlaşmaları uygular. Genel kurul toplantılarının hazırlıklarını yürütür. Başkan ve Başkan Vekili bulunmadığı hallerde Yönetim Kurulu kararları doğrultusunda idari işlerde münferiden, mali işlerde Muhasip üye ile birlikte müştereken Derneği temsil eder. Genel Sekreterin olmadığı hallerde bu görevi Genel Sekreter Yardımcısı yürütür.
MADDE 16 – SAYMAN ÜYENİN GÖREV VE YETKİLERİ
Sayman üye, Bütçenin uygulanmasından doğrudan sorumlu olup, Derneğin mali işlerini yürütür. Yönetim kurulunun aldığı kararlar çerçevesinde ödemeleri yapar. Yönetim Kurulunun bütçe dışı sarf kararlarını uygulamaz. Sayman tüm harcamaların kayıtlarını ve faturalarını kayıt altına almakla yükümlüdür. Sayman üyenin bilgisi dahilinde Başkan da ödeme yapma yetkisine sahiptir.Yönetim kurulu üyeleri dernek adına yapılması onaylanmış harcamalarını fatura ibraz etmek koşulu ile geri alma hakkına sahiptirler.
MADDE 17 – YÖNETİM KURULU ÜYESiNiN GÖREVLERi
Yönetim Kurulu üyeleri TSUSA yönetim kurulunun birer üyesidir, görev alacakları komite veya unvanlar kendilerine yönetim kurulu başkanı tarafından tevdi edilir.
MADDE 18 – GENEL SEKRETER YARDIMCISI
Genel Sekreterin bulunmadığı yeterli olmadığı zamanlar genel sekreter adına vazife görürler.Yönetim kurulu kararı ile her hangi bir komitede görevlendirilebilir.
MADDE 19- TOPLANTI ŞEKLi
TSUSA yönetim kurulu veya Danışma kurulu üyeleri toplantılarını bir fiil yüz yüze, e-mail veya telekonferans yöntemi ile gerçekleştirebilir.
MADDE 20- TÜZÜĞÜN UYGULANMASI
Bu tüzükte mevcut olmayan durumlar hasıl olduğunda A.B.D deki dernekler kanununa baş vurulacaktır. Her hangi bir anlaşmazlık esnasında Amerikan sulh mahkemelerine baş vuru esastır.